ßßß
            
        
SKŁADNIKI:dorsz 2 kostkipomidory w puszce 1 puszkacebula 1/2 sztsangria 50 mloliwki 5 sztpomidory suszone 4 plastryczosnek marynowany 5 ząbkówimbir marynowany 4 plastrycytryna 1 plasterparmezan tarty 2 łyżkiPRZYGOTOWANIE:Do przepisu użyłam pokrojonych pomidorów z puszki w sosie własnym. Połowę sosu przelewamy do żaroodpornego naczynia. Układamy na nim oprószoną solą i pieprzem rybę. . Polewamy winem sangria( można ominąć). Cebulę obieramy z wierzchniej warstwy i kroimy w piórka. Układamy na rybie. Następnie dodajemy odsączone z zalewy oliwki, pomidory suszone, imbir w plastrach oraz marynowany czosnek Na wierzch wylewamy pozostałe pomidory. Układamy plaster cytryny. Zapiekać 20 minut w temp 180 stopni. Po tym czasie całość posypać tartym parmezanem i zapiekać kolejne 20 minut. Smacznego:)