ßßß
Składniki: na tortownicę o średnicy 20 cmNa spód:160 g ciastek digestive w gorzkiej czekoladzie50 g roztopionego masłaNa masę serową:250 g sera kremowego lub twarożku śmietankowego do serników300 ml śmietany kremówki 36%100 g batonika toblerone120 g białej czekoladyWykonanie:Spód: Ciastka drobno kruszymy i mieszamy z masłem. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na spód wykładamy masę ciasteczkową i wyrównujemy. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej.Masa serowa: Śmietanę ubijamy. Do ubitej dodajemy serek i dokładnie mieszamy (może być mikserem). Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Następnie dodajemy Roztopioną dodawać do masy serowej i szybko wymieszamy lub miksujemy. Na koniec dodajemy drobno pokruszone toblerone i mieszamy.Masę serową wykładamy na schłodzony wcześniej spód i wyrównujemy powierzchnię. Chłodzimy przez noc w lodówce. Smacznego!