Wykonanie
Arbuza uwielbiam! Za to, że jest soczysty, słodki, orzeźwiający. U mnie nie ma dnia, żebyśmy go mężem nie wcinali. Jego smak znamy już na pamięć :) Dlatego też pomyślałam, że trzeba przyrządzić coś mniej oczywistego, ale równie lekkiego :) Coś w połączeniu z wytrawnymi dodatkami. Tak powstała
sałatka. Połączenie smaków nietypowe, ale ciekawe. Czy Wam przypadnie do gustu, musicie zdecydować już sami ;)
Składniki:2 porcje45g
rukoli75g
arbuza50g
fetyłyżeczka
czerwonej cebuliłyżka posiekanej
miętykilka czarnych
oliwekłyżka
octu balsamicznegoWykonanie:
Arbuza i
fetę kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w piórka.
Oliwki przekrawamy na pół.
Miętę kroimy w paseczki.
Rukolę myjemy, osuszamy i układamy na talerzu. Następnie dodajemy
fetę,
arbuza,
czerwoną cebulę i
oliwki. Całość posypujemy
miętą i delikatnie skrapiamy
octem balsamicznym.Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za
serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość
lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ!