Wykonanie
Sałatka ta jest nie tylko bardzo dobra ale i łatwa w przygotowaniu. Wszystkie składniki można przygotować wcześniej i połączyć je przed samym podaniem.Składniki:¼
arbuza1 - 2 opakowania
rukoli1 mały słoik czarnych
oliwek1 opakowanie
sera feta1
czerwona cebula1 opakowanie pestek dyni3 łyżki
miodu6 łyżek
soku z cytrynypieprzWykonanie:
Arbuza pokroić w kostkę i oczyścić z pestek.
Pestki dyni wrzucić na suchą rozgrzaną patelnię i prażyć aż się przyrumienią.
Rukolę umyć i osuszyć,
oliwki pokroić w plasterki,
ser feta pokroić w kostkę a
czerwoną cebulę pokroić w drobną kostkę.Przygotować sos: wymieszać ze sobą
miód cytrynę i
pieprz.Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Można zostawić częćś pestek dyni i posypać nimi wierzch sałatki.