ßßß
Składniki:200 g fasoli czerwonej (pół puszki)łyżeczka kolendry2 ząbki czosnkupół grillowanej papryki w oleju (ze słoika – około 1/4 słoika)½ łyżeczki ostrej paprykipieprzsólWykonanie:Fasolę z odrobiną zalewy z puszki miksujemy na gładkie puree. Paprykę kroimy w drobna kostkę i wrzucamy do zmiksowanej fasoli. Czosnek przeciskamy przez praskę i razem z kolendrą dodajemy do fasoli. Tak przygotowany dip przyprawiamy na koniec solą i pieprzem. Podajemy np. z nachosami, selerem naciowym, czy kawałkami papryki. Smacznego!Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie nam niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJEMY! :)