Wykonanie
Ostatnio chyba mamy w domu dużo gości ;) Coraz częściej robię przekąski, dodatki i coś co można postawić na ząb. Tym razem trochę przypadkiem wyszło mi coś do czego z pewnością
będę powracać ;) W lodówce miałam trochę
fasoli, która została mi po przygotowaniu roladek z
indyka z pastą
fasolową . Zmieliłam ją chcąc zrobić puree ziemniaczano-
fasolowe (które z pewnością jeszcze się pojawi), aż tu nagle olśniło mnie na dip! Dodałam kilka innych składników i już nie chciałam tego zużyć do niczego innego jak do zjedzenia samego np. z nachosami! I taka oto powstała historia kolejnego smakowitego kąska.
Składniki:200 g
fasoli czerwonej (pół puszki)łyżeczka
kolendry2 ząbki
czosnkupół grillowanej
papryki w
oleju (ze słoika – około 1/4 słoika)½ łyżeczki
ostrej paprykipieprzsólWykonanie:
Fasolę z odrobiną zalewy z puszki miksujemy na gładkie puree.
Paprykę kroimy w drobna kostkę i wrzucamy do zmiksowanej
fasoli.
Czosnek przeciskamy przez praskę i razem z
kolendrą dodajemy do
fasoli. Tak przygotowany dip przyprawiamy na koniec
solą i
pieprzem. Podajemy np. z nachosami,
selerem naciowym, czy kawałkami
papryki. Smacznego!Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za
serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie nam niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość
lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJEMY! :)