ßßß
Składniki:100 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej czekolady (podzielonej 50/50)250 g czerwonej fasoli40 g płatków owsianych (błyskawicznych, oczyszczonych z glutenu)10 g kakao75 g syropu klonowego40 g oleju roślinnego2 łyżki cukru¼ łyżeczki soli2 łyżeczki ekstraktu waniliowego½ łyżeczki proszku do pieczeniaWykonanie:Czekoladę siekamy w kostkę.Wszystkie składniki poza czekoladą bardzo dokładnie mielimy w malakserze. Po zmieleniu dodajemy czekoladę. Część czekolady możemy odłożyć do posypania ciasta, po przelaniu do blaszki.Kwadratową blachę o wymiarach 20×20 cm smarujemy olejem, wylewamy ciasto i wygładzamy. Jeśli odłożyliśmy część czekolady – posypujemy wierzch.Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Brownie pieczemy przez około 18 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy do przestygnięcia na 10 minut. Kroimy w kwadraciki i podajemy!Smacznego!
Przepis znaleziony tutaj .Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ