Z wierzchu chrupiące w środku mięciutkie. Mocno czekoladowe. Przepis z Tego bloga.Składniki : ( na 10 sztuk )1 szklanka mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1/3 szklanki kakao ( najlepiej przesiać )1/2 łyżeczki soli1/2 szklanki posiekanej ciemnej czekolady1 szklanka mleka1/4 szklanki oleju roślinnego najlepiej rzepakowego1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ( pominęłam)2 jaja1/4 szklanki cukruŻółtka oddzielamy od białek. Czekoladę zalewamy 1/2 szklanki mleka i wstawiamy do mikrofali. Podgrzewamy aż mlekozrobi się ciepłe i rozpuści czekoladę.W jednej misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól. W innej żółtka, olej, resztę mleka, ekstrakt i mleko z czekoladą. Mieszamy aż składniki się połączą.Do suchych składników wlewamy mokre. Miksujemy na jednolitą masę.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, miksujemy jeszcze chwilę. Za pomocą łyżki delikatnie łączymy z masą czekoladową do całkowitego połączenia.Gofrownicę rozgrzewamy, smarujemy odrobiną oleju i pieczemy gofry według zaleceń producenta.Smacznego :)