Wykonanie
Moje wakacje trwają w najlepsze i są bardzo aktywne ( nie mam na nic czasu ).Na szczęście mam kilka wcześniej przygotowanych przepisów ;)Dziś
sałatka,którą znalazłam w magazynie Good Food i którą musiałam zrobić od razu.W oryginalnym przepisie zamiast
brązowego ryżu był
makaron orzo.Polecam - jest na prawdę pyszna :) idealna do pracy :)My holiday is
very active (I have no
time for anything).Fortunately, I've got some pre-prepared recipes ;)
Today salad, which I found in Good Food magazine and I had to do it right away.I changed orzo pasta from original recipe for brown rice.I would recommend - is really delicious :) perfect for work :)
Składniki :* 2 kolorowe
papryki, bez pestek, pokrojonych na kawałki,* 1
czerwona cebula, pokrojona w 8,* 1 łyżka
oliwy z oliwek,* 6
pomidorków koktajlowych, przepołowionych,* 1/2 szklanki
brązowego ryżu,* 25 g
sera feta, pokruszonego,* 2 łyżki liści
bazylii,*
sól,
pieprz,Ingredients:* 2 colored peppers, pitted, cut into pieces,* 1 red onion, cut into 8,* 1 tbsp
olive oil,* 6 cherry tomatoes, halved,* 1/2 cup brown rice,* 25 g
feta cheese, crumbled,* 2 tbap basil leaves,* salt, pepper,
Przygotowanie :
Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie. Ostudź.Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.W brytfance ułóż
paprykę i
cebulę skrop delikatnie
oliwą z oliwek piecz przez 20 minut.Po 15 minutach pieczenia dodaj
pomidorki.Ostudź.Zmieszaj warzywa z
ryżem, pokruszoną
fetą, odrobiną
oliwy i
bazylią.Dopraw do smaku
solą i
pieprzem.
Sałatkę możesz przez kilka dni przechowywać w lodówce.Ja swoją zabrałam do pracy ;)Preparation:Cook rice in lightly salted water. Cool down.Preheat oven to 180 degrees.In baking
tray place the peppers and onions lightly drizzle with
olive oil bake for 20 minutes.After 15 minutes add the tomatoes.Cool down.Mix vegetables with rice, crumbled
feta cheese,
olive oil and basil.Season to taste with salt and pepper.The salad can be stored for several days in the refrigerator.I took my to work ;)