Wykonanie
Nie mam talentu do pieczenia ciast dlatego najczęstszym moim wypiekiem są muffinki.Uwielbiam ciasto
marchewkowe ( to nie tajemnica ) i wariacje też lubię :DDziś jeden z eksperymentów... Teoretycznie jeśli połączymy coś co lubimy z czymś co lubimy powinno wyjść coś pysznego... Tak jest z tymi babeczkami... Ciasto
marchewkowe z przepisu na te babeczki, do tego
orzechy włoskie i
suszona żurawina - to nie mogło się nie udać !!!I do not have talent for baking cakes that's why I mostly bake muffins.I
love carrot
cake ( is not a secret) and also variations on :D
Today one of experiments ... Theoretically, if you mix two things what you like you should get something delicious... So that how these muffins
were made... Carrot
cake from this muffins recipe, with walnuts and dried cranberries - that couldn't go wrong!
Składniki :* 2 całe
jaja,* 2/3 szklanki
oliwy,* 1 szklanki
cukru,* 1 łyżeczki ekstraktu
waniliowego,* 1 szklanki
mąki,* 1 łyżeczki
sody oczyszczonej,* 1 łyżeczki
proszku do pieczenia,* 0,5 łyżeczki
soli,* 1 łyżeczki
cynamonu,* 1,5 szklanki tartej
marchwi ( około 4 dużych sztuk),* 100 g
orzechów włoskich, posiekanych,* 70 -100 g
suszonej żurawiny,Ingredients:* 2 eggs,* 2/3 cup
olive oil* 1 cup sugar,* 1 tsp vanilla extract,* 1 cup
flour,* 1 tsp baking
soda* 1 tsp baking powder* 0 . 5 tsp salt,* 1 tsp cinnamon,* 1 . 5 cups grated carrots (about 4 large pieces),* 100 g walnuts, chopped,* 70 -100 g of dried cranberries,
Przygotowanie :
Marchew obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.W dużej misce wymieszaj
jajka,
oliwę i ekstrakt
waniliowy.W osobnej misce zmieszaj suche składniki -
mąkę,
cukier,
sodę oczyszczoną,
proszek do pieczenia,
sól i
cynamon.Połącz zawartość obydwu misek a następnie dodaj startą
marchew,
orzechy włoskie i
żurawinę wymieszaj.Papilotki lub silikonowe foremki wypełniaj masą do 3/4 wysokości.Piecz temperaturze 170 -180 stopni około 20 minut.Preparation:Peel carrots and grate to
fine mesh.In a large bowl, mix eggs, oil and vanilla extract.In a separate bowl, mix dry ingredients -
flour, sugar, baking
soda, baking powder, salt and cinnamon.Combine contents of both bowls and add the grated carrots, chopped walnuts and cranberries, stir.Muffin cases or silicone molds fill with
mass to 3/4 height.Bake at 170 -180 degrees about 20 minutes.