Wykonanie
HomeSałatki13wrzSos
ziołowyLoading...30 minBardzo łatwe0 KomentarzySos dobrze smakuje jako dodatek do kiełbasek na gorąco,
wędlin i różnego rodzaju
mięs.
Składnikipęczek
szczypiorkupęczek
pietruszkipęczek
koperku4-5 łyżek gęstego
majonezu4 łyżki
jogurtu4 łyżki
śmietanyząbek
czosnku1
jajko1/2
ogórka sałatkowegosól,
pieprz do smaku2 łyżki
soku z cytryny (można pominąć)Sposób przygotowania
Zieleninę płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, drobniutko kroimy,
ogórka myjemy ścieramy na tarce jarzynowej, delikatnie wyciskamy, ugotowane
jajko również ścieramy na tarce.
Majonez,
śmietanę,
jogurt,
sól,
pieprz,
sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę
czosnek dokładnie mieszamy, dodajemy
jajko,
ogórka i
zieleninę, wszystko razem wymieszać i udekorować.RadaDo tak przygotowanego sosu możemy dodać ugotowane i pokrojone w ćwiartki
jajka .W zależności od tego jakiej gęstości chcemy
mieć sos dodajemy mniej lub więcej
jogurtu naturalnego.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab