Wykonanie
Sezon grillowy trwa, czas pokazać Wam następny sos do
mięs, sałatek, kanapek.Autorka połączeń jest moja 9-letnia córka, dlatego połączenia nie są takie standardowo.Sos ten ma jednak bardzo przyjemny smak i pewnie przypadnie do gustu Waszym pociechom!Receptura w oryginale powinna składać się na pewno z
majonezu, co do reszty to jest to sos
chili,
jaja na twardo,
cebula,
czosnek,
oliwki,
kapary... co dusza zapragnie!A jak powstał?Nazwa pochodzi od regionu Tysiąc Wysp na pogranicznu Kanady i USA. Mieszkała tam pewna pani, która go stworzyła i przekazała recepturę zachwyconej smakiem aktorce - May Irwin i właścicielowi pewnego hotelu. W hotelu tym, sos stał się tak popularny, że zmieniono jego nazwę na 1000 Island Inn..Receptura rozprzestrzeniła się na całym świecie, produkowany jest przez popularną
markę.Moja córka robi to tak:
składniki4 łyżki
majonezułyżeczka
musztardy sarepskiej2 -3 łyżeczki dobrego jakościowo
Ketchupupół małej
cebuliząbek
czosnkupapryka ostra w proszku
papryka słodka w proszku
sólprzygotowanieDo blendera wkładamy pokrojoną
cebulę na drobniejsze kawałki, obrany ząbek
czosnku, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy. Smakujemy i doprawiamy według uznania. I to już wszystko!
Bona Apetita!