Wykonanie
Pomysł pochodzący z kuchni mojej mamy, na bardzo sycące śniadanie lub kolację.4
ziemniakipapryka2
pomidorycebulanatka pietruszkirzodkiewkakukurydzaser żółty4
jajkaolejpieprzsólZiemniaki obieramy i kroimy w średnio grubą kostkę. Smażymy
ziemniaki na
oleju, do momentu aż nie będą surowe i będą lekko rumiane. Wrzucamy je do miski. Na rozgrzanej patelni delikatnie podsmażamy wszystkie warzywa pokrojone w kostkę i poszatkowaną
pietruszkę. Warzywa wrzucamy do miski z
ziemniakami, mieszamy. Dolewamy rozkłócone
jajka, przyprawiamy. Wylewamy na patelnię warzywa z
jajkiem. Całość posypujemy połową puszki
kukurydzy. Ustawiamy mały ogień pod patelnią i przykrywamy ją pokrywką. Dusimy delikatnie ale uważamy żeby spód się nie przypalił. Obracamy torcik, najlepiej zrobić to przykładając talerz podobnych wymiarów do wierzchu torciku i szybko obrócić patelnie do góry nogami :). Dalej dusimy a pod koniec smażenia wierzch posypujemy tartym
serem i przykrywamy na chwilę do momentu aż się rozpuści.Smacznego!P.S. Dziękuję z całego
serca, że moich czytelników przybywaPowiązane wpisy:Omlet bez użycia tłuszczuKrem z dyniKrem z
porówRatatouille po mojemu