Wykonanie
Nie masz czasu na dłuższe gotowanie? To jest propozycja w sam raz dla Ciebie:)Szybki, niskokaloryczny obiad dla zapracowanych.Jem zdrowo:
dorsz pieczony z tyminakiem na warzywachSkładniki500 gram
filetów z dorsza (u mnie atlantycki)8 gałązek świeżego
tymianku0,5 średniej
cytrynyprzyprawy sól,
pieprz1 opakowanie warzyw na patelnie (np z
brokułem)5 łyżek
oliwy z oliwekSposób przygotowaniaKrok 1
Dorsza układamy w misce, dodajemy
oliwę,
sok z cytryny sól,
pieprz i gałązki
tymianku (najlepiej dwie pokroić). Ładnie nacieramy każdy kawałek i zostawiamy na 2 godziny. Następnie filety odciskamy z marynaty, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy
oliwą, na każdym kawałku kładziemy gałązkę
tymianku i pieczemy z termoobiegiem około 20 minut w 180 stopniach. Warzywa wg instrukcji smażymy na patelni. Układamy na talerzu na to upieczonę
rybę i gałązki
tymianku. Warzywa najlepiej przyprawić
solą pieprzem i również
tymiankiem.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisy
Filet z dorsza na leczo z
paprykiRyba przekładana warzywamiWłoska zupa cebulowaFaszerowana
cukiniaNaleśniki zapiekane z warzywami i
indykiem