ßßß Cookit - przepis na Wilgotna babka czekoladowa- bez jajek

Wilgotna babka czekoladowa- bez jajek

Wykonanie

Na tyle wilgotna, że patrząc na nią wydawała się surowa. Jest pyszne (również w formie muffinek i keksu) i dorównuje nie jednemu jajecznemu wypiekowi!
(przepis podstawowy)
1,5 szklanki mąki
2 łyżki kakao
3/4 szklanki cukru, najlepiej brązowego
3/4 łyżeczki sody
szczypta soli
1/2 szklanki oleju
1 łyżeczka octu
łyżeczka ekstraktu waniliowego
1 szklanka mleka
Oddzielnie wymieszać suche i mokre składniki, połączyć. Ciastem napełnić natłuszczoną foremkę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 25 minut. Przestudzoną babkę polecam oblać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i udekorować owocami. Smacznego!
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/08/wilgotna-babka-czekoladowa-bez-jajek.html