Wykonanie
Dzisiaj przepis na kultowe creepy witches fingers czyli palce wiedźmy, idealne na haloween :) Chociaż w Polsce to święto nie jest hucznie celebrowane, to jednak przed wieloma domami można zaobserwować wydrążone
dynie czyli amerykańskie
jack-o-lantern u mnie również obowiązkowo, wielka
dynia przed domem, śmieszne wypieki i dużo świeczek :)
Składniki :2 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
cukru pudru1
jajko225 g
masła1 łyżeczka ekstraktu
waniliowego1 płaska łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
solipaczka
migdałówPrzygotowanie :Zmiksować razem
cukier,
masło i
jajko, dodać pozostałe składniki i jeszcze chwilę miksować, następnie wyrobić ciasto ręcznie formując kulę, podzielić ją na dwie i wstawić na ok 30 minut do lodówki (lub na chwilę do zamrażarki) wyjąć jedną część odrywać z niej małe kulki (wielkości
orzecha włoskiego) i rolować palce (chudsze od naszych bo podczas pieczenia robią się szerokie) można zrobić dwa wgłębienia i wykałaczką kreski, na czubku ułożyć
migdały (paznokieć) i piec ok 15 minut w temperaturze 160 stopni.