Sos grzybowySos grzybowySkładniki :40 dag świeżych blanszowanych prawdziwków3 średniej wielkości cebule450 ml śmietany 18%sól, pieprz, vegeta60 ml wina białego wytrwanego2 łyżki masła kalorwanegoPrzygotowanie:Na patelni rozpuszczamy masło, i następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Dusimy ją około 15 min. Po upływie czasu dodajemy nasze obgotowane grzybki. Posypujemy całość solą, pieprzem oraz vegetą i dusimy całość około 15 min od czasu do czasu mieszając. Następnie przez 5 min podsmażamy delikatnie. Wlewamy 60 ml naszego wina i trzymamy całość do czasu całkowitego odparowania. Następie dodajemy naszą śmietankę i trzymamy całość na wolnym ogniu około 10 min. Często mieszamy doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Sos można zjadać z chlebem, ziemniakami, różnymi mięsami! Urozmaici smak każdego dania!Subskrybuj: Posty (Atom)