Ten sernik od dawna za mną chodził. W końcu i na niego nadszedł czas. Jest wyjątkowo smaczny i warto poświęcić czas na jego wykonanie. Polecam i zapraszam do pieczenia.Składniki:Na biszkopt:4 jajka4 łyżki cukru4 łyżki mąki pszennej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaPiec w temp. 170 st.C przez 25 minut (proponuję sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło)Masa serowa:1 galaretka cytrynowa1/2 kg sera białego25 dag masła20 dag cukru4 żółtkaGalaretkę rozpuścić 200 ml gorącej wody. Biały ser zmielić. Masło wyjąć z lodówki, aby zmiękło. Utrzeć z cukrem i żółtkami. Na koniec dodać ser i prawie tężejącą galaretkę. Masę wylać na ostygnięty biszkopt.Składniki na piankę:1 galaretka truskawkowa4 białka10 dag cukruGalaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Z białek i cukru ubić pianę. Na koniec dodać tężejącą galaretkę. Dokładnie ubić. Masę wylać na ser.Gotowe ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin. Smacznego