Składnikina około 1 kg mięsanp. 4 steki wołowe "New York" lub 4 steki jagnięce lub 2 polędwiczki wieprzowe lub 1 polędwica wołowa1/2 szklanki dobrego octu balsamicznego2/3 szklanki oliwy z oliwek extra virgin2 długie gałązki świeżego rozmarynu, oderwane listki3 duże ząbki czosnku w łupinkach, przekrojone wzdłuż i rozgniecione1 łyżka płynnego miodusól morska i świeżo zmielony pieprzPrzygotowanieMięso pokroić w grube plastry (około 3 cm). Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. W dużym (niemetalowym) pojemniku wymieszać oliwę z oliwek, ocet balsamicznyrozmaryn i czosnek. Włożyć mięso i dokładnie wymieszać z marynatą, uciskając dłońmi. Włożyć do lodówki na całą noc lub minimum 3 godziny.Mięso wyjąć z marynaty i ułożyć na bardzo dobrze rozgrzanym grillu. Grillować przez około 2 minuty z każdej strony. W trakcie grillowania posmarować mięso resztą marynaty wymieszanej z miodem.