Wykonanie
Delikatne i soczyste
polędwiczki ,plus
makaron z
pomidorkami koktajlowymi.Szybko smacznie i na temat ;)Składniki:2
polędwiczki,
ocet balsamiczny ,
oliwa z oliwek,2 ząbki
czosnku,4 gałązki świeżego
rozmarynu,
pomidorki koktajlowe,
natka pietruszki,
papryczka chili,
sól morska,
pieprz,
makaron spaghetti,
Wykonanie:
Polędwiczki kroimy na grubsze plastry,do miseczki wlewamy
oliwę z oliwek,kilka kropel
octu balsamicznego,
czosnek pokrojony na plasterki,
sól,
pieprz i posiekany świeży
rozmaryn.
Mięso marynujemy przez 4-5h w lodówce.Możemy przygotować sobie marynatę rano albo dzień wcześniej.
Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki,na
oliwie podsmażamy cały ząbek
czosnku z
papryczką chili,wrzucamy
pomidorki i dusimy aż zaczną się delikatnie rozpadać.
Mięso smażymy po kilka minut z obu stron.
Makaron gotujemy al dente,kładziemy na nim przygotowany
sos pomidorowy i usmażone
polędwiczki, posypujemy
zieleniną i gotowe.
Smacznego!