Wykonanie
Ostatnio strasznie zaniedbałam bloga jeżeli chodzi o przepisy. Ale tak jak
pisałam mam przejściowe problemy zdrowotne i masę rzeczy na głowie. Postaram się dzisiaj nadrobić trochę i pokazać Wam przepis na spaghetti Carbonara. Bardzo sycące danie obiadowe, chociaż stosunkowo tanie.Do tego gdy dobrze się zorganizujemy można je podać w dosłownie kilka minut.
Składniki:
makaron spaghetti ugotowany al-dentemałe opakowanie
śmietany 30%kilka plasterków
wędzonego boczku1-2 ząbki
czosnkuświeża
natka pietruszki1
jajkopieprz białyparmezanNa niewielkiej ilości
oleju smażymy pokrojony w paseczki
boczek oraz posiekany
czosnek (uważamy żeby się nie przypalił bo będzie gorzki). W osobnym naczyniu mieszamy dokładnie
śmietanę z
jajkiem. Wylewamy całość na patelnię z
boczkiem. Mieszamy a gdy tylko całość zaczyna gęstnieć zdejmujemy z ognia (aby nie zrobić jajecznicy). Dodajemy
makaron i całość mieszamy (można chwilę podsmażyć). Dodajemy posiekaną
natkę pietruszki,
parmezan i ponownie mieszamy. Podajemy od razu.
Poza tym pamiętajcie, że zbieram propozycje na konkurs w którym do wygrania będą książki o fotografii ? Ale żeby konkurs w ogóle wystartował to każdy, kto nie klikał, klika +1 w google+1 (przy tytule posta).
Tymczasem wracam na szkolenie Makro z kuchni regionalnejJeżeli podoba Ci się mój blog i chcesz mi pomóc w jego ‚rozkręceniu’ kliknij Lubię to! i ‚+1 poleć w Google’. Dzięki temu będzie on bardziej widoczny dla innych a ja
będę bardzo wdzięczna! Będzie mi również bardzo miło jeśli dodasz mojego bloga do obserwowanych. Dziękuję!