Wykonanie
Jedna z najszybszych, a jednocześnie najciekawszych zup jakie kiedykolwiek
jadłam :)Wszystko o niej można powiedzieć… że smaczna, że kremowa, że błyskawiczna… ale na pewno, nikt nie zgadnie, że przygotowana z
porów!Na podstawie przepisy mojej koleżanki. (
Asiu, dziękuję!)Składniki:4-6 dużych
porów (tylko biała i jasnozielona część)2 ząbki
czosnku250-400 ml
bulionusól i
pieprzoliwa z oliwekWykonanie:
Pory pokroić. W garnku rozgrzać 3-4 łyżki
oliwy, dodać posiekany
czosnek i
pory. Smażyć chwilę na średnim ogniu.Zalać
bulionem, tylko tyle aby płyn przykrył warzywa. Gotować około 15-20 minut. Dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Smacznego :)
ROK TEMU NA BLOGUNa lunch wspaniały chłodnik z
ogórków i
awokado .
Na obiado-kolację pieczona
kaczka z
jabłkami,
saganaki z
krewetkami,
papryka faszerowana
mięsem i quinoa .
Polecam także wspaniałą marynatę do dań z grilla,
prażone
jabłka z
cynamonem i
rodzynkami,
oraz
brzoskwinie pieczone na ruszcie .