Wykonanie
Coś zamiast pizzy.
20 g świeżych
drożdży1 łyżeczka
cukru400 g
mąki1 szkl. letniej
wodyszczypta
soliszczypta
ziół prowansalskichdodatki
kiełbasaser żółtysos barbecueMąkę wsypać do miski, na środku zrobić dołeczek i wkruszyć
drożdże , posypać
cukrem, nakryć i odstawić na kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na omączonej stolnicy na cienki placek. Posmarować sosem, ułożyć plasterki
kiełbasy i posypać
startym serem . Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić ją w kilkucentymetrowe kawałki i układać na blaszce. Piec przez 10 minut w 230°C, a
potem zmniejszyć temperaturę do 200-210°C i piec jeszcze kilka minut, aż ciasto będzie ładnie zrumienione. Pod koniec pieczenia można dodatkowo jeszcze posypać po wierzchu
serem.