ßßß Cookit - przepis na Babka cytrynowa na krupczatce

Babka cytrynowa na krupczatce

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Rogale Świętomarcińskie
Murzynek na mleku z powidłami »
Zostało mi jeszcze trochę maki krupczatki , więc postanowiłam ją wykorzystać i upiekłam cytrynowa babkę .
Składniki:
4 jaja
mąka pszenna tym 500 1 szklanka
mąka krupczatka 1 szklanka
5 łyżek majonezu
skorka otarta z cytryny
sok z połowy cytryny
ksylitol fiński Kłos -Pol 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Dodatkowo:
margaryna
bułka tarta do obsypania naczynia
cukier puder
Wykonanie:
Do misy wbiłam jaja, zaczęłam miksować, wsypywałam partiami cukier i nadal miksowałam. Przesiałam obie mąki pszenną i krupczatkę z proszkiem do pieczenia . Dodałam do zmiksowanych jaj i mieszałam . Teraz dodajemy majonez nadal mieszamy . Wsypujemy skórkę otartą z cytryny i sok z cytryny. Teraz wystarczy tylko wymieszać . Naczynie szklane ( żaroodporne) smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą. Przekładamy ciasto do naczynia . Wkładamy naczynie do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach 50 minut.Po upieczeniu i wystudzeniu obsypujemy cukrem pudrem :)
sobota, 14 listopada 2015, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2015/11/Babka-cytrynowa-na-krupczatce.html