Herbaciano-dyniowypudding z bułeczki z jabłkiem i kruszonką z pestkami dyniTak wyglądała bułeczka przed zapieczeniem***/1 PORCJA/[przepis autorski]drożdżowa bułeczka z jabłkiem pokrojona w plastry150 g puree z dyni (u mnie dyni makaronowej)50 g mascarponejajko klasy Lłyżka proszku budyniowego waniliowegosól2 łyżki syropu klonowegopestki dyni do dekoracjitłuszcz do wysmarowania naczyniaPiekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Puree i mascarpone zmiksować z jajkiem, solą, naparem, i syropem klonowym. Na koniec dodać proszek budyniowy i ponownie zmiksować. W natłuszczonym naczyniu ułożyć plastry bułeczki. Zalać przygotowaną masą dyniowo-serową. Piec około 25 minut. Po 15 minutach pieczenia przykryć wierzch folią aluminiową. Następnie wyjąć, posypać pestkami dyni, ostudzić i podawać.Smacznego!