Piernikowy* sernik z dynią, serduszkiem z ciasta francuskiego, ciemną czekoladą i surowymi pistacjami bio* z ekologiczną przyprawą do piernika/przepis własny/300 g ricotty (można dać opakowanie 250 g i uzupełnić 50 g twarogu mielonego)20 g mąki z pszenicy durum (może być proszek budyniowy)10 g skrobi z manioku (j.w.)100 g surowej dyni pokrojonej w drobną kostkęduże jajkoszczypta soliłyżeczka ekologicznej przyprawy do piernikałyżeczka masła klarowanego3 łyżki syropu z daktyliserduszko wykrojone z ciasta francuskiegoRicottę zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą.Dodać mąkę, skrobię, masło, przyprawę i syrop z daktyli. Ponownie zmiksować.Na koniec dodać dynię i wymieszać.Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.Masę serową przełożyć do natłuszczonego naczynia, na wierzchu udekorować serduszkiem.Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu :)Smacznego!