Wykonanie
Dziś na moim
stole gości pyszny sernik na zimno bez pieczenia. Pracochłonny może nie jest tylko wymaga czasu by go przygotować. Myślę ze warto poświecić czas,efekt jest wspaniały. W dzisiejszym koszyku z
owocami znalazły się
truskawki,
borówki i
maliny.Te ostatnie wykorzystałam do przygotowania pysznego
tortu na zimno bez pieczenia z kremem na bazie
szampana i
czekolady z kremem
malinowym. Na pewno zachwyci gości swym wyglądem i smakiem:)
Kruchy płaszczyk· 50g
orzechów laskowych mielonych· 50g
orzechów włoskich mielonych· 120g
płatków kukurydzianych· 130g
margaryny200g
cukru· 5 łyżek
śmietany kremówki 30%.krem z
szampanem· 250g
sera mascarpone· 250 ml
śmietany kremówki 30 %· 300 ml
jogurtu greckiego· 2 łyżki
soku z cytryny· 250 ml
szampana· 1
czekolada mleczna Goplana· 3 łyżki
żelatynyKrem malinowy· 500 ml
śmietany 36%· 2 łyżki
cukru pudru· 1 szkl mrożonych
malin zmiksowanych· 3łyżki
żelatynyDodatkowo2
galaretki truskawkoweBiszkoptyTruskawkiMiętaKwiatki300ml
śmietany kremówki 30%150 g
sera mascarpone2 łyżki
cukru pudruWykonaniepłaszczyk kruchyNa patelnie wsypujemy
cukier robimy jasnobrązowy karmel,następnie dodajemy
masło i kremówkę.Doprowadzamy do wrzenia mieszając tak by nam się masa nie przypaliła. Masę ostawiamy na kilka minut dodajemy
orzechy,
płatki kukurydziane delikatnie mieszamy uważając by nie połamać
płatków.Krem z
szampanemDo miseczki wsypujemy
żelatynę dodajemy zimną
wodę , pozostawiamy do napęcznienia wstawiamy do mikrofali na 30 sek i mieszamy do rozpuszczenia
czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej. Ubijamy
śmietanę dodajemy
jogurt,
ser mascarpone,
sok z cytryny przestudzoną
czekoladę,
szampan żelatynę mieszamy.Krem malinowyDo miseczki wsypujemy
żelatynę dodajemy zimnej
wody, pozostawiamy do napęcznienia na kilka minut, następnie wstawiamy do mikrofali na 30 sek i Do wysokiego naczynia wkładam
maliny miksuje blenderem. Do miski wlewamy
śmietanę pod koniec dodajemy
cukier puder,
maliny żelatynę mieszamy.Masa śmietanowa Ubijamy
śmietanę dodajemy
cukier puder ser mascarponeDno tortownicy wykładamy
biszkoptami, wylewamy krem malinowy wstawiamy do lodówki na 60 minut ,
biszkopty, krem z
szampanem,
galaretki tężejące. Ciasto okładamy płaszczykiem kruchym. Robimy dekoracje z masy śmietanowej, kwiatów,
mięty,
malin