ßßß
 
            
         Składniki50 dag mąki4 dag drożdży1 szklanka napoju sojowego z wapniem Alpro sante5 dag masła10 dag cukru pudru1 laska waniliirodzynki Kresto2 jajkaszczypta soli
Składniki50 dag mąki4 dag drożdży1 szklanka napoju sojowego z wapniem Alpro sante5 dag masła10 dag cukru pudru1 laska waniliirodzynki Kresto2 jajkaszczypta soli WykonanieMąkę przesiać, drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, zalać połową ciepłego napoju sojowego dodać 10 dag mąki wymieszać przykryć ściereczką, odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Całe jajka ubić z cukrem pudrem i wanilią dodać do rozczynu, wsypać sól, wlać resztę napoju sojowego wyrobić ciasto. Gdy będzie gładkie, dodać roztopione i przestudzone masło, rodzynki znowu wyrobić i odstawić na 2-3 godziny w ciepłe miejsce od czasu do czasu wymieszać. Z ciasta uformować nieduże kule. Posmarować roztrzepanym jajkiem Ułożyć na natłuszczonej blaszce piec 20-25 minut 190-200 stopni,
WykonanieMąkę przesiać, drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, zalać połową ciepłego napoju sojowego dodać 10 dag mąki wymieszać przykryć ściereczką, odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Całe jajka ubić z cukrem pudrem i wanilią dodać do rozczynu, wsypać sól, wlać resztę napoju sojowego wyrobić ciasto. Gdy będzie gładkie, dodać roztopione i przestudzone masło, rodzynki znowu wyrobić i odstawić na 2-3 godziny w ciepłe miejsce od czasu do czasu wymieszać. Z ciasta uformować nieduże kule. Posmarować roztrzepanym jajkiem Ułożyć na natłuszczonej blaszce piec 20-25 minut 190-200 stopni,