Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czego
drożdże 2 dekagramówCiepłe
mleko 2 szklanek
mąka 25 dekagramów
cukier puder 0,5 szklanek
sól 1 szczypta
jaja 4 sztuk
masło 10 dekagramów
rodzynki 15 dekagramówtłuszcz do wysmarowania formy według uznania
cukier puder 25 dekagramów
woda 4 łyżek stołowychWykonanie:
Drożdże rozpuścić,zmieszać z 3 łyżkami
mleka,dodać do
mąki,wsypać
cukier i szczyptę
soli,odstawić do wyrośnięcia.Kiedy rozczyn podrośnie,wlać resztę
mleka ,wbić
jajka,wyrobić ciasto,przykryć,odstawić w ciepłe miejsce.Dodać stopione i przestudzone
masło i
rodzynki,ponownie wyrobić.Włożyć ciasto do natłuszczonej formy z kominkiem,piec 40 minut w temperaturze 200 st.CNA POLEWĘ:
Cukier wymieszać z
wodą ,gęstą masą posmarować babkę.Autor: krysia15Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: