Tak cieszy.Niebieskie niebo.Słońca promyki.I uśmiech drugiej.Osoby.wersja mniej gęstapół szklanki soku z pomarańczy1/3 szklanka cukruszczypta kwasku cytrynowegołyżeczka mąki ziemniaczanej2 żółtka2 łyżki masłałyżka skórki otartej z pomarańczyCukier z sokiem, kwaskiem, żółtkami i mąką wymieszać w rondelku.Podgrzewać mieszając aż masa stanie się gęsta.Zdjąć z ognia, dodać masło i skórkę pomarańczową, dokładnie wymieszać.Przełożyć do słoiczka i spożyć w ciągu 2 tygodniu.Orange curd lubię jeść prosto ze słoiczka, dodawać do herbatki, przekładać nim ciasteczka, włożyć do wnętrza muffinek, albo podawać z tartą (klik) lub w tartaletkach.Przepis na lemon curd znajdziecie tutaj: klik