Wykonanie
Połączenie
kokosu i
gruszki to naprawdę strzał w dziesiątkę! Dodajmy, że takie smaki ukryte są w jaglanym kremie, delikatnym, gładkim, rozgrzewającym. Taki krem to idealna propozycja na śniadanie, które ma nas rozgrzać i zapewnić energię na cały dzień. Miłego i smacznego wtorku, kochani!



Przepis (jedna porcja):50g
kaszy jaglanej250ml
wodyszczypta
soli(słodka)
gruszka80ml
mleczka kokosowegoKaszę jaglaną wsypać do garnuszka, podprażyć przez kilka minut, na małym ogniu. Zalać
wodą, gotować wraz ze szczyptą
soli, co jakiś czas mieszając, aż
kasza zmięknie i wsiąknie
wodę (około 18 minut). Po tym czasie
kaszę zdjąć z ognia, przepłukać zimną
wodę. Następnie
kaszę jaglaną zblendować razem z
mleczkiem kokosowym i
gruszką. Gotowy krem przełożyć do miseczki. Podawać.