ßßß
Cookit - przepis na Rafaello bez cukru i glutenu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Rafaello bez cukru i glutenu
Składniki
Kasza jaglana
Mleczko kokosowe
Woda
Wiórki kokosowe
Migdały
Sól
Wykonanie
Kulki z
kaszy jaglanej
ugotowanej w
mleku kokosowym
mogą jeść alergicy i osoby chorujące na cukrzycę. Lekko słodkie, mocno
kokosowe
, bardzo smakowite.
Składniki:1 filiżanka
kaszy jaglanej
3 filiżanki
mleka kokosowego
1/2 filiżanki
wody
3 łyżki
wiórków kokosowych
garść
wiórków kokosowych
do obtaczania kulek2-3 łyżki
syropu z agawy
(ilość użytego
syropu
zależy od indywidualnych upodobań)
migdały
bez skórki1/2 łyżeczki
soli
Przygotowanie:Zagotować
wodę
.Do wrzątku dodać
mleko kokosowe
, przepłukaną na sicie
kaszę jaglaną
,
wiórki kokosowe
,
syrop z agawy
.Dodać
sól
.
Kaszę
gotować do uzyskania konsystencji kremu.Po wystudzeniu
kaszy
, formować kulki, do każdej włożyć prażony
migdał
i obtoczyć w wiórkach
kokosowych
.Schłodzić w lodówce.SmacznegoPrzepis dołączam do akcji: Nakarm cukrzyka jesienią i Bezglutenowe desery
Źródło:
http://codziennik-kuchenny.blogspot.com/2013/11/rafaello-bez-cukru-i-glutenu.html
Przepisy powiązane
Jaglane raffaello
Jaglane raffaello
Jaglane raffaello
Jaglane raffaello
Jaglane raffaello
Składniki powiązane (0)