Wykonanie
5 października 2014Składniki:(Na 3l. garnek)2 skrzydełka500g.
pieczarek1 duża
cebula3 ząbki
czosnku5
ziemniaków2
marchewki1
pietruszka200g.
serka topionego kremowego(2 bloczki)250ml.
śmietany 18%1 łyżka
mąki2 łyżki
masła2
listki laurowe3-4 ziarenka
ziela angielskiegosól,
pieprzPrzygotowanie:skrzydełka umyć,włożyć do garnka wraz z liśćmi laurowymi oraz
zielem angielskim.Zalać ok 2l.
wody ,zagotować.
Pieczarki obrać,pokroić w plastry,
cebulę w kostkę,
czosnek posiekać drobno,zrumienić na rozgrzanym
maśle.Resztę warzyw obrać,umyć.
Ziemniaki pokroić w średniej wielkości kostkę,
marchew i
pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Z
wywaru zebrać zawiesinę dodać zawartość patelni oraz pokrojone warzywa.Gotować ok 20 min do miękkości warzyw w
między czasie doprawić
solą i
pieprzem.Chwilę przed końcem gotowania
śmietanę połączyć z
mąką oraz chochlą zupy-przelać do garnka,wymieszać.SmacznegoPost navigation← Kruche ,soczyste
mięso w aromatycznym
ziołowym sosie.Bardzo smakowało mojej półtora rocznej córce z
ziemniakami sałatką z
pomidora.Świeża,chrupiąca
sałatka z nutą pikanterii.Może stanowić samodzielny posiłek lub dodatek do dania głównego. →