ßßß Cookit - przepis na Pieczarkowo-serowa z czosnkiem

Pieczarkowo-serowa z czosnkiem

nazwa

Wykonanie

5 października 2014
Składniki:
(Na 3l. garnek)
2 skrzydełka
500g. pieczarek
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
5 ziemniaków
2 marchewki
1 pietruszka
200g.serka topionego kremowego(2 bloczki)
250ml.śmietany 18%
1 łyżka mąki
2 łyżki masła
2 listki laurowe
3-4 ziarenka ziela angielskiego
sól,pieprz
Przygotowanie:
skrzydełka umyć,włożyć do garnka wraz z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim.
Zalać ok 2l. wody ,zagotować.
Pieczarki obrać,pokroić w plastry,cebulę w kostkę,czosnek posiekać drobno,zrumienić na rozgrzanym maśle.
Resztę warzyw obrać,umyć.
Ziemniaki pokroić w średniej wielkości kostkę,marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Z wywaru zebrać zawiesinę dodać zawartość patelni oraz pokrojone warzywa.
Gotować ok 20 min do miękkości warzyw w między czasie doprawić solą i pieprzem.
Chwilę przed końcem gotowania śmietanę połączyć z mąką oraz chochlą zupy-przelać do garnka,wymieszać.
Smacznego
Post navigation
← Kruche ,soczyste mięso w aromatycznym ziołowym sosie.Bardzo smakowało mojej półtora rocznej córce z ziemniakami sałatką z pomidora.
Świeża,chrupiąca sałatka z nutą pikanterii.Może stanowić samodzielny posiłek lub dodatek do dania głównego. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/kremowasyta-rozgrzewajaca-zupa-w-sam-raz-na-jesienno-zimowe-obiady