Wykonanie
Składniki: ( na 24sztuki - lecz zależy to od wielkości foremek do
ciastek)3 szklanki
mąki pszennej ( 460g ),1 szklanka
cukru pudru ( 150g ),4
żółtka,kostka
masła niesolonego - 250g,16g
cukru waniliowego.Ponadto:
cukier puder,
dżem w dowolnym smaku.Przygotowanie:Zimne
masło pokroić w kostkę, dodać
mąkę,
żółtka,
cukier puder,
cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wykrajać
ciastka - jedne w całości, a drugie same obręcze. Położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200stopni C i piec ok.8-10min. ( do zarumienienia ). Po wyjęciu posotawić do ostygnięcia.
Spody ciastek posmarować
dżemem i położyć górę
ciastka, czyli obręcze. Skleić do siebie i posypać
cukrem pudrem.
Smacznego!!!