Wykonanie
Biszkopt:4
jajka3/4 szklanki
cukru1 szklanka
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczeniaMasa porzeczkowa:250 ml. kremówki1
galaretka Pink Margarita1 szklanka
dżemu z czarnej porzeczkiMasa biała kremowa:250 ml kremówki2 łyżki
cukru pudru2 łyżeczki
żelatynyMasa do wypełnienia przestrzeni
miedzy kółkami:1 szklanka niezbyt gęstego
jogurty1 łyżka
cukru pudru1 łyżeczka
żelatynyNa kolorowe kółka: 1
galaretka Pink Margarita, 1
galaretka Mojito
Galaretki na kolorowe krążki przygotować zgodnie z opisem, jednak należy dodać po 1 szklance
wody do każdej
galaretki. Gotowe
galaretki wylać osobno na płaskie równe talerzyki, najlepsze
będę takie kwadratowe tacki ze styropianu. Gdy
galaretki stężeją należy za pomocą cienkiej szklanki, literatki lub kieliszka wyciąć kółka różnej wielkości. Aby kółka łatwo można było odkleić od tacki można sobie pomóc nitką, tzn. poprowadzić ją po dnie tacki, w ten sposób łatwo będzie odkleić i wyjąć krążki.Przygotowujemy
biszkopt:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy małymi porcjami
cukier i nadal ubijamy, następnie dodajemy
żółtka. Na samym końcu dodajemy przesianą
mąkę i proszek. Ciasto wylewamy do okrągłej formy i pieczemy w 170 stopniach przez 20-25 minut.Gdy
biszkopt przestygnie, przekrawamy go na pół i zwilżamy przegotowaną
wodą może być z dodatkiem
cytryny.

Przygotowujemy masę
porzeczkową:
Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wrzątku. Dodajemy do
dżemu i mieszamy. Kremówkę ubijamy z
cukrem pudrem i dodajemy
dżem z
żelatyną. Delikatnie mieszamy, aby kremówka nie opadła. Masę wylewamy na
biszkopt (musi być w formie) i przykrywamy drugim
biszkoptem.Na
biszkopt nakładamy resztki
galaretek jakie nam zostały po wykrojeniu kółek.Rozpuszczamy
żelatynę na druga masę. Ubijamy kremówkę z
cukrem pudrem i dodajemy tężejącą
żelatynę. Masę wylewamy na
biszkopt i rozsmarowujemy ją na bardzo równą powierzchnię, na to nakładamy kolorowe kółka z
galaretek.Przestrzenie
miedzy kółkami wypełniamy masą
jogurtową, która jest bardziej płynna od kremówki i łatwiej się rozprowadza. Tak więc rozpuszczamy
żelatynę w 3 łyżkach wrzątku, jeszcze ciepłe dodajemy do
jogurtu razem z
cukrem pudrem i szybko, zanim nie stężeje rozlewamy masę
między kółkami. Gotowe ciasto schładzamy w lodówce.