Wykonanie
Prosta
pasta jajeczna i kanapeczki z
ogórkiem. Czego chcieć więcej? Wyszło tanio, zrobiło się szybko, wszystkim smakowało i w dodatku wyglądało ciekawie!
Pasta jajeczna( egg spread):4 szt-
jaja,70 g-
ser żółty,2 łyżki-
majonez kielecki,1/2 szt- mała
cebula,
sól do smaku,
pieprz czarny do smaku,1 szt – papryczka pomidorowa marynowana ostra,1 szt –
ogórek wężowy,1 łyżka-
sezam czarny,1 gałązka-
seler naciowy,8 kromek-
chleb.
Przygotowanie:Z kromek
chleba dużą foremką powycinać koła.
Sezam uprażyć na suchej patelni.
Jaja ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Zmiksować razem
jaja,
ser żółty, połówkę
cebuli( jeśli jest duża to tylko 1/4 szt) oraz
majonez. Doprawić
solą i
pieprzem. Smarować pastą kanapeczki.
Ogórka umyć i pokroić w plasterki. Plasterki przekroić na połówki i ćwiartki. Dekorować pokrojonymi plasterkami kanapki. Posypywać uprażonym
sezamem a na środku nakładać kawałek
ostrej papryczki. Dodatkowo dekorować listkami
selera.