ßßß
Pasta jajeczna( egg spread):4 szt- jaja,70 g- ser żółty,2 łyżki- majonez kielecki,1/2 szt- mała cebula,sól do smaku,pieprz czarny do smaku,1 szt – papryczka pomidorowa marynowana ostra,1 szt – ogórek wężowy,1 łyżka- sezam czarny,1 gałązka- seler naciowy,8 kromek- chleb.
Przygotowanie:Z kromek chleba dużą foremką powycinać koła. Sezam uprażyć na suchej patelni. Jaja ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Zmiksować razem jaja, ser żółty, połówkę cebuli( jeśli jest duża to tylko 1/4 szt) oraz majonez. Doprawić solą i pieprzem. Smarować pastą kanapeczki. Ogórka umyć i pokroić w plasterki. Plasterki przekroić na połówki i ćwiartki. Dekorować pokrojonymi plasterkami kanapki. Posypywać uprażonym sezamem a na środku nakładać kawałek ostrej papryczki. Dodatkowo dekorować listkami selera.