Wykonanie
Kto powiedział, że na diecie nie można zjeść chipsów?? Wystarczy zrobić w wersji light:) Oto moja propozycja świetnej przekąski. Polecam.
SKŁADNIKI:
batat 1 szt
pietruszka 1 szt
marchewka 2 szt
sól morska 1/2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
bazylia,
oregano,
majeranek suszone 1 łyżeczkaPRZYGOTOWANIE:Warzywa obrać. Następnie opłukać i osuszyć.
Marchewkę i
pietruszkę pokroić w grubsze plasterki.
Batata pokroić w cienkie plastry. Wszystko przełożyć do miski. Posypać
solą morską,
pieprzem, oraz suszonymi
ziołami jak
majeranek,
bazylia i
oregano. Można dodać odrobinę
chilli. Dokładnie wymieszać, aby
przyprawy pokryły plastry warzyw. Moje
chipsy usmażyłam bez
oleju w Tefal actifry- 20 minut. Alternatywą jest oczywiście piekarnik. Nagrzewamy do temp 180 stopni. Warzywa przekładamy na blaszkę i zapiekamy 20-25 minut. Smacznego:)