Czasem dla odmiany od zwykłych kanapek z wędliną dobrze jest zrobić sobie pastę! Np rybną, z dodatkiem jajek, ogóreczka, pachnącego wiosną szczypiorku…Składniki150 gram wędzonej ryby2 średniej wielkości ogórki kiszone2 duże jajka1 mała cebula1 łyżka szczypiorku1 łyżka majonezu (płaska)1 łyżeczka musztardy francuskiej (czubata)Sposób przygotowaniaKrok 1Ugotować jajka na twardo i odstawić do wystygnięcia.Rybę obrać ze skórki, pozbawić ości i rozdrobnić. Cebulę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek posiekać.Gdy jajka ostygną również drobno je pokroić.Wszystkie składniki wymieszać razem. Dodać majonez i musztardę. Doprawić solą i odrobiną pieprzu.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.8/ 10 (5 votes cast)Pasta kanapkowa z wędzoną rybą , 8.88.8 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyRyba przekładana warzywamiOgórki kiszoneRybka w pomarańczachWielkanocny zwierzyniec