Wykonanie
Jak byłam mała to podobną
pastę jajeczną robiła mi moja mama. Dodawała do niej jeszcze
szczypiorek, którego niestety nie udało mi się już kupić w niedzielę wieczorem. Wróciliśmy wczoraj z Piaseczna, lodówka pusta, a ja totalnie zainspirowana do gotowania - takie pyszności tam dostaliśmy:) Może
pasta jajeczna nie jest szczytem wymyślności, ale czasem ma się ochotę zrobić kanapki z czymś innym. Polecam takie urozmaicenie na śniadanie czy kolację:)
Potrzebujemy:6
jajek ugotowanych na twardo3
ogórki kiszone dość małe lub dwa duże2 łyżki
majonezusól i
pieprzJajka miksujemy blenderem, dodajemy
ogórki kiszone pokrojone w drobną kosteczkę. Do tego dokładamy
majonez - można więcej jeśli ktoś jest jego fanem, lub mniej gdy jesteśmy na diecie. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.Polecam dodać również
szczypiorku lub pokrojoną drobno
cebulkę:) Smacznego