ßßß
Ziemniaka zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. Po tym czasie przekrawamy ziemniaka wzdłuż i wydrążamy prawie cały miąższ. Zostawiamy tylko cienką warstwę, żeby pozostała łódeczka do nadziewania. Wydrążonego ziemniaka kroimy wkostkę i podsmażamy na patelni na maśle. Solimy i pieprzymy. Dodajemy parmezan i zasmażamy wszystko razem. Zasmażkę przekładamy do wydrążonych ziemniaków, pozostawiając na środku dziurę, w którą wbijamy jajko.Jajko solimy i pieprzymy. Tak przygotowane nadziewane ziemniaki wkładamy jeszcze do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie posypujemy jajko posiekanym szczypiorkiem. Danie gotowe :) Można też podsmażyć z ziemniakami pokrojonego w kostkę kabanosa. Wtedy nie będzie to wersja wegetariańska.