Gotowaliśmy rosół i zostały nam warzywa. Jak je wykorzystać? Może dacie się skusić na kotleciki warzywne.Składniki: na dwie porcje1/4 niedużej główki kapusty włoskiej1 cebulaok. 200 g. selera3 szt. marchewki1 korzeń pietruszki2-3 jajkaok.2 łyżki oleju do smażeniaPrzyprawy: sól, papryka słodka, pieprz czarny, majeranek, lubczyk, natka pietruszkiWykonanie.Kapustę włoską drobniutko poszatkować. Ugotować. Odcedzić na sicie. Wyłożyć na miskę.Warzywa z rosołu pognieść widelcem. Dodać do odsączonej kapusty.Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dołączyć do pozostałych składników po czymwbić jajka. Doprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę.Formować niewielkie kotleciki i smażyć na rozgrzanej patelni.Uwaga!Można dodać gotowane mięso z rosołu, wędlinę czy potarty żółty ser lecz nie jest to konieczne i bez tych dodatków smakuje wybornie.Aby były bardziej zwarte można dodać niewielką ilość bułki tartej.