Wykonanie
Lemoniada świetnie gasi pragnienie podczas letnich i upalnych dni. Przygotowanie lemoniady zajmuje zaledwie chwilę, jest rewelacyjna w smaku, lekko kwaskowa i orzeźwiająca. Dodatek
miętowych kostek
lodu świetnie podkreśla jej smak.
SKŁADNIKI :2 litry
wody4 saszetki
herbaty miętowej Posti1 kg
arbuza2-3 sztuki
kiwispora garść
mięty, pokrojonaplasterki
limonki lub
cytryny do lemoniady2 łyżki
mioduPRZYGOTOWANIE :
Wodę zagotowujemy, robimy mocny napar
miętowy, po ostudzeniu przelewamy do woreczków na
lód i zamrażamy. Najlepiej kostki
lodowe,
miętowe przygotować dzień wcześniej.Miąższ z
arbuza (bez pestek) dokładnie miksujemy blenderem,
kiwi obieramy i również mielimy w osobnym naczyniu.Szklanki zapełniamy miętowymi kostkami
lodu, dodajmy odrobinę
miodu, wlewamy mus z
kiwi i
arbuza, dodajemy plasterki
limonki i
kiwi oraz listki
mięty. Resztę kostek przekładamy do dzbanka z listkami
mięty. Lemoniadę podajemy od zaraz. Smacznego.