Wykonanie
Roladki z tatara i
jajek to świetna przekąska na przyjęcie. Bardzo efektownie się prezentuje i pysznie smakuje.
SKŁADNIKI :4
jajka ugotowane na twardo200 g
metki tatarskiej lub tataru wołowegokilka ciemnych
oliwek1 mała
cebula, obrana, drobno pokrojona
sól,
pieprz1
żółtko1 świeży
ogóreknatka pietruszkiwykałaczkiPRZYGOTOWANIE :
Ogórka myjemy, osuszamy, tniemy obieraczką do warzyw dość długie paski i lekko je solimy.
Metkę przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojoną
cebulę, kilka pokrojonych
oliwek,
żółtko i
przyprawy, dokładnie mieszamy.
Jajka przecinamy na pół, zawijamy wokół nich plastry
ogórka, spinamy wykałaczką aby się nie rozwinęły. Na wierzch kładziemy po małej porcji tataru, ozdabiamy
natką pietruszki i kawałkami
oliwek. Przechowujemy w lodówce i podajemy jako przystawkę. Smacznego.