ßßß Cookit - przepis na BUŁKI NADZIEWANE GRZYBAMI

BUŁKI NADZIEWANE GRZYBAMI

nazwa

Wykonanie

"Smaki jesieni" czyli - grzyby leśne w roli głównej,a sezon na nie nadal trwa.
Dzisiaj zrobiłam szybką ciepłą przekąskę,bułki po brzegi nadziane grzybami, posypane serem i zapieczone.
Rezultat końcowy to pyszne chrupiące bułeczki z grzybami.
SKŁADNIKI:
3-4 bułki pszenne
30 dkg grzybów
20 dkg sera żółtego gołdy
1 mała cebula
sól. pieprz
2 łyżki oleju
1 jajko
1 szklanka wody
PRZYGOTOWANIE :
Bułki przeciąć na dwie nierówne polówki, czyli odcinamy kapelusik a miękki środek wydrążamy.
Świerze grzyby i cebulę pokroić, wrzucić na patelnię, dolać 2 łyżki oliwy, przyprawić i lekko podpiec. Dolać wodę i prużyć ok 30 minute aż płyny odparują. Jak Grzybki są już gotowe, przełożyć je do naczynia, dorzucić do nich miękki środek z bułek(zagęści on farsz) i jajko oraz połowę startego sera.
Bułki nadziewać przygotowaną masą, na sam koniec posypać startym serem i przykryć odciętą częścią pieczywa.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku lub opiekaczu ok 20 minut, podawać gorące.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2012/10/buki-nadziewane-grzybami.html