W lodówce światełko, a do pracy na następny dzień coś trzeba wyczarować.Wyszperane z zamrażalki opakowania fasolki pomogły zainspirować coś z niczego :)Składniki:- szklanka pęczaku- 200 g fasolki żółtej- 200 g fasolki zielonej- 1 pieczona papryka- kilka suszonych pomidorów- pół szklanki białego wina- szklanka bulionu warzywnego- sól, pieprz, czosnek- cebula czerwona i białaCebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki - wszystko lekko podsmażamy na oliwie. Jak cebula będzie szklista dodajemy kaszę i chwilę obsmażamy aby każde ziarenko pokryło się oliwą.Dodajemy wino i gotujemy na małym ogniu aż kasza całe wchłonie.Dodajemy szklankę bulionu i od czasu do czasu mieszając, czekamy az całość się wchłonie.W późniejszych etapach dodajemy wodę, aż kasza będzie al dente.W między czasie przygotowujemy warzywa: fasolkę gotujemy na parze, paprykę pieczemy w piekarniku i z gotowej ściągamy skórkę i kroimy na kawałki.Jak cały płyn się wchłonie, dodajemy fasolki i paprykę oraz suszone pomidory.Całość doprawiamy do smaku i zjadamy.Można posypać płatkami migdałów lub pestkami dyni.SMACZNEGO!!!