Wykonanie
Marynata na bazie
miodu i
musztardy to jedna z moich ulubionych.
Składniki:70 dag
karkówki (plastry po 1-1,5 cm grubości)Marynata:3-4 łyżki
musztardy4-5 łyżek
mioduolejsól,
pieprzodrobina
solu z
cytrynyzioła prowansalskieSposób przygotowania:1. Plastry
karkówki myjemy i osuszamy. Lekko rozbijamy.2. Składniki marynaty mieszamy w misce. Plastry
mięsa obtaczamy w marynacie, całość przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki.3. Następnego dnia
mięso obsmażamy na patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy pozostałą marynatą, w której było
mięso. Pieczemy w 180 st C przez 1,5 godziny (godzinę pod przykryciem i 30 minut bez).4. Podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego!!!Źródło: Kruche babeczki