Wykonanie
Często jadamy na obiad
mięso drobiowe, dlatego lubię je urozmaicić.
Składniki:2 średnie
piersi z kurczaka40 g
mąki pszennej1
jajkoodrobina
mlekamielona
ostra paprykaodrobina mielonego
chillisól,
pieprzolej do smażeniaSposób przygotowania:1. Piersi myjemy, osuszamy. Porcjujemy na mniejsze kawałki.2. Robimy ciasto: mieszamy
mąkę z
jajkiem,
solą,
pieprzem, mieloną
papryką i
chilli. Jeśli ciasto jest zdecydowanie za gęste to dodajemy odrobinkę
mleka. Ciasto ogólnie powinno być gęste, aby trzymało się
mięsa.3.
Mięso zanurzamy w cieście i całość odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.4. Po tym czasie
mięso wyjmujemy z ciasta i smażymy z obu stron na rozgrzanym
oleju na rumiano.Smacznego!!!Źródło: Domowa Bogini