ßßß
Składniki (na 4 porcje):2 podwójne filety z kurczakasól, pieprz, curry (ewentulanie inne, ulubione przyprawy)olej do smażeniaciasto naleśnikowe:2 jajka4 czubate łyżki mąki pszennej lub razowej4 łyżki mlekaszczypta solifarsz:mogą być plastry mozzarelli i suszony pomidor (najlepiej ze swojej domowej spiżarni:) lub duszona marchewka z cukinią - szczegóły TUTAJFilety przekroić na połowy, rozbić, doprawić ulubionymi przyprawami (u mnie sól, pieprz, curry). Wyłożyć przygotowany farsz i zwinąć w roladkę.
Przygotować ciasto: jajka rozbić, dodać mąkę, mleko i szczyptę soli, wszystko dokładnie wymieszać (powstanie gęste ciasto). Przygotowane roladki zanurzać w cieście i wykładać na patelnię, na mocno rozgrzany olej. Smażyć na złocisty kolor z każdej ze stron, na mały ogniu, następnie przełożyć do naczynia utrzymującego ciepło i przykryć na okolo 15 minut - roladki powinny na spokojnie dojść i dzięki temu będą miękkie i soczyste.