Wykonanie
Pewnie zdecydowana większość uwielbia pierogi ruskie, a czy ktoś jadł je z farszem pikantnym? Jeśli jeszcze nie, to nie ma się co zastanawiać, tylko zakasać rękawy i do roboty. Pierogi są pyszne. Przepis znalazłam u Peggi .
Składniki:Ciasto:500 g
mąki1 szklanka ciepłej
wodysól do smakuFarsz:500 g
sera białego500 g ugotowanych i przeciśniętych przez praskę
ziemniaków1 duża
cebulasól do smakuostra i
słodka papryka w proszku do smaku
pieprzSposób przygotowania:1. Z podanych składników zagniatamy ciasto.2.
Ser rozdrabniamy widelcem, mieszamy z
ziemniakami.3.
Cebulę siekamy i szklimy na
oleju. Dodajemy do
sera i
ziemniaków. Doprawiamy
solą,
pieprzem,
papryką słodką i
papryką ostrą do smaku.4. Na krążki ciasta nakładamy farsz i dokładnie zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie i wyjmujemy po wypłynięciu pierogów na wierzch.5. Pierogi podajemy wedle uznania z ulubionymi dodatkami jak topione
masło, skwarki, zeszklona
cebulka itp.Smacznego!!!