Nadszedł czas, abym przedstawiła Wam przepis na moje ulubione pierogi. Są to oczywiście pierogi ruskie, o czym już kilkukrotnie informowałam. W sumie nic nadzwyczajnego i nowego, cały sekret polega na tym aby dodać paprykę :-)Ciasto na pierogi:500 g mąki1 szklanka ciepłej wodyszczypta soliFarsz:250 g białego sera250 g ugotowanych ziemniaków1 duża cebulasólpieprzpapryka słodkapapryka ostra1-2 łyżki olejuBiały ser wraz z ziemniakami mielimy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i rumienimy na oleju. Dodajemy do zmielonego sera i ziemniaków - mieszamy doprawiając solą, pieprzem i paprykami.Wyrabiamy elastyczne ciasto z mąki, wody i soli. Rozwałkowujemy cienko i wycinamy szklanką krążki na pierogi. Na każdy krążek nakładamy farsz i zaklejamy dokładnie brzegi. Wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy około 3 - 5 minut.SMACZNEGO :-)