ßßß Cookit - przepis na Udka miodowo-musztardowe

Udka miodowo-musztardowe

nazwa

Wykonanie

Miodowo-musztardowa marynata do mięsa jest jedną z moich ulubionych.
Składniki:
8 udek z kurczaka (u mnie pałki)
1,5 łyżki miodu
2 łyżki musztardy
1 łyżka przyprawy do drobiu
s ól, pieprz
olej lub oliwa
pół łyżeczki cukru
Sposób przygotowania:
1. Miód wymieszać z musztardą i dwiema łyżk ami oleju, doprawić wszystkimi przyprawami.
2. Umyte i osuszone u dka obtoczyć w marynacie (można wcześniej zdjąć skórę), przykryć naczynie z mięsem i wstawić do lodówki na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
3. Piec mięso w 160 st. C przez ok. 50 minut (u mnie 1 h), aż będą złoto-br ązowe.
Smacznego!!!
Źródło: Siła smaku
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/04/udka-miodowo-musztardowe.html